Follow us:
Powered by:

"Het ultieme tracking systeem!"

Ook dit jaar is de Carbagerun live te volgen. Maar dat kan alleen als alle runners mee doen!
Om dit mogelijk te maken, wordt de app Track2Share gebruikt. Deze -door Team 144 geschreven- app is beschikbaar voor de mobiele platforms Android, iPhone en Windows Phone.

We hebben deze howto schaamteloos gejat van De Zware Hufters: www.dezwarehufters.nl

Download from Apple App Store Download from Google Play Download from Marketplace

Vóór je gebruik kan maken van Track2Share moet je eerst een account aanmaken via de Track2Share website. Hier kies je je gebruikersnaam en kan je een thumbnail plaatsen, waarmee je later op de kaart bent terug te vinden. Meldt je ook even aan bij de Carbagerunlive.nl 2017 groep (Zie menu-item hieronder voor info). Vervolgens installeer je de Track2Share app voor jouw telefoon en logt via deze app in op je T2S account. Pas eventueel de instellingen aan (bijvoorbeeld ‘Web Post Interval’ op 30 seconden en ‘GPS recording interval’ op 5 seconden) en laat vervolgens de tracker een paar minuten lopen. Controleer op de kaart of je tracker zichtbaar is. Track2Share maakt gebruik van de GPS (locatiegegevens) van de telefoon of tablet en plaatst met een zelf in te stellen interval je gebruikersnaam, positie en snelheid op een kaart. (Voor het versturen van de data is wel een data abonnement noodzakelijk, dataverbruik is bescheiden). Ook is het mogelijk om groepen van voertuigen op één kaart te volgen. Vooral deze laatste optie is erg leuk om alle runners die Track2Share gebruiken in één oogopslag te kunnen volgen.

Ja hoor, da’s mogelijk, kijk maar op het kaartje hierboven! Speciaal voor dit doel is er via Track2Share een aparte groep aangemaakt voor de Carbagerun Zomer Editie 2017. Nadat je zelf een account hebt aangemaakt bij Track2Share, kan je je vervolgens via de optie ‘Search for groups’ zoeken naar- en aanmelden bij de groep. De groepsnaam is "Carbagerun summer 2017" met beschrijving "Gekoppeld aan carbagerunlive.nl", er is geen wachtwoord nodig. Als je je hebt aangemeld bij de groep, kan je het bijbehorende kaartje vervolgens (relatief) eenvoudig op je eigen site plaatsen. Voor gebruik binnen je eigen site kan je eventueel gebruik maken van een speciaal pagina-sjabloon. Meer info hierover is op te vragen via info@track2share.com

Speciaal voor de visueel ingestelden onder de runners is bovenstaande uitleg ook als beeldverhaal beschikbaar gesteld.

Na het aanmaken van een account, kun je hiermee inloggen op je mobiele telefoon. Pas nádat je een locatie hebt gedeeld, ben je zichtbaar op de kaart!

Ho, wacht ff... zeikt track2share over jouw drankverbruik?.. nou dan!
Het datagebruik van de app is een beetje afhankelijk van de manier hoe je hem gebruikt. Gebruik je hem alleen om je positie door te geven, dan zal het dataverbruik enkele honderden kb’s tot 1 MB per dag bedragen. Daarbij is de app zo ingesteld dat T2S elke 10 seconden een GPS positie bepaald en deze punten 1 x per minuut upload naar de server. Maak je gebruik van de kaarten of chat opties binnen T2S, dan zal het dataverbruik wel toenemen, maar het is nog steeds niet schrikbarend veel, tijdens een testrit van 9 uur hebben we ongeveer 3 MB gebruikt.

Jawel, dat is inderdaad mogelijk! Je kan via de website van Track2Share je routepunten downloaden en via Google Maps weergeven. Een kanttekening hierbij is wel dat je bij het downloaden van de gegevens je hele datahistorie voor je kiezen krijgt, het is dus niet per rit opgesplitst. Dit zal je achteraf zelf moeten doen.